footingEen deel van de behandelingen bij Natuurpraktijk Jacobs behelst simpelweg het ondergaan van de behandelingen of het eventueel slikken van medicijnen. Maar in de meeste gevallen is het een samenwerking tussen arts en patiënt. Dit betekent dat ik u kan ondersteunen in het aanpassen van uw levensstijl, op het gebied van voeding en beweging, maar u ook kan motiveren een ander perspectief te adopteren. Om de manier waarop u naar uw zorgvraag, uzelf of uw omgeving kijkt te veranderen. Dit houdt vaak in dat u meer tijd en aandacht neemt om uw lichaam en geest te onderhouden en reinigen, om ziektes en kwaaltjes te verwerken in plaats van onderdrukken. Deze aanpassing betekent soms dat u op de korte termijn met iets meer ongemak leeft, om op de lange termijn winst te boeken.

Ik werk het liefst met u wanneer ik uw toestemming ontvang om met uw huisarts of specialist in contact te blijven en indien nodig, te overleggen. In sommige gevallen vraag ik u een duidelijke keuze te maken in uw behandelingen, wanneer er in mijn opinie door uw huisarts of specialisten een tegennatuurlijke behandeling wordt aangeboden.

Wanneer u voor het eerst bij Natuurpraktijk Jacobs komt, volgt een regulier en aanvullend medisch onderzoek. Dit houdt in het doornemen van een vragenlijst, een lichamelijk onderzoek, maar ook een onderzoek naar de energie in uw lichaam. Door het onderzoek naar uw energie, krijg ik meer inzicht in de energie in zowel de organen en het lichaam, als over de energie van de acupunctuurpunten.

Over het algemeen gebruik ik hierbij polsdiagnostiek, volgens de traditionele Chinese geneeskunde en volgens de westerse oordiagnostiek, vasculair autonoom signaal of ook wel pols van Nogier genoemd. Ook de genezende of beschadigende effecten van stoffen en medicijnen kunnen hiermee worden getest, graag nodig ik u uit eventuele medicijnen dus ook mee te nemen. Mocht er aanvullend onderzoek bij laboratoria nodig zijn, kan deze worden aangevraagd. Voor gecompliceerde aandoeningen zijn onderzoeksprotocollen ontwikkeld door de AVIG. De reacties op behandelingen bieden ook informatie over de reactiecapaciteit van uw lichaam en informatie over hoe het beste de behandeling voort te zetten. Een eerste onderzoek is daarom vaak niet genoeg om een uitsluitend oordeel te vormen.

Regelmatig komen er patiënten in de praktijk die al langer met complexe problemen kampen. Voor hen is een eenmalige instructie meestal niet voldoende en dient er (samen) een behandelplan van een serie behandelingen en/of aanpassingen van de basistherapie worden opgesteld. De basisbehandeling behelst alles wat door de patiënt zelf uit te voeren is: aanpassing van het dieet, reinigingskuren, medicijnen (o.a. vitaminen, kruiden, homeopathische middelen), spier- en energie-oefeningen en niet te vergeten, advies om de balans in het leven (terug) te vinden.