Behandelingen:

U kunt bij Natuurpraktijk Jacobs terecht voor verschillende medische en medisch-psychische zorgvragen. Bij veel aandoeningen is het versterken van de eigen geneeskracht een effectieve behandeling, afhankelijk van uw natuurlijke kracht en wensen. De versterking van de eigen geneeskracht is met name zinvol bij aandoening zonder grote schade aan de organen, maar ook voor het bereiken van een optimale conditie voor én na een operatie of acute levensbedreiging. Hulp betekent ook meer dan alleen genezing, het betekent ook het leefbaar maken van uw situatie of ondersteuning bieden bij het accepteren van chronische klachten of een onvermijdbaar einde. Op deze pagina vindt u een aantal voorbeelden van behandelingen en aandoeningen waarmee u terecht kan bij Natuurpraktijk Jacobs.

Bij onherstelbare schade of acute, levensbedreigende aandoeningen adviseer ik u altijd (eerst) naar uw huisarts of ziekenhuis te gaan.

Acupunctuur

Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al meer dan vierduizend jaar toegepast. Ook in Nederland heeft acupunctuur al jaren een plek in de gezondheidszorg. In de verslavingszorg en in ziekenhuizen wordt regelmatig reguliere zorg met acupunctuur gegeven. Acupunctuur beïnvloedt de energiehuishouding en zet het lichaam aan tot zelfregulatie. Acupunctuur kan de natuurlijke weerstand vergroten en daardoor helpen ziektes te voorkomen. Met acupunctuurbehandelingen kunnen klachten verlicht worden en bepaalde ziektes worden genezen. De who heeft een lijst opgesteld van ziektes die met acupunctuur geholpen worden. Zie http://www.evidencebasedacupuncture.org/who-official-position/  Je kunt ook bij ons terecht voor laseracupunctuurbehandelingen.

Allergiebehandeling

Ik behandel allergieën, en de ziektes als gevolg ervan, zowel met voedingsadvies of andere omgevingsadviezen en orthomoleculaire therapie, als met energiebehandelingen om je meer in harmonie met de prikkel te brengen.  Allergieën kunnen aan de hand van regulier onderzoek vastgesteld worden en door middel van toegepaste kinesiologie of de polsdiagnostiek. Ik pas als therapie hierbij de NAET-therapie en acupunctuur toe.

Hormonale aandoeningen, waaronder overgewicht, hypothyreoïdie, premenstrueel syndroom, overgangsproblemen

Hormonale aandoeningen komen vaak gecombineerd voor. De AVIG heeft een speciale hormonenwerkgroep om kennis en ervaring te ontwikkelen om die complexiteit te behandelen. In de medische wereld wordt hypothyreoïdie bijvoorbeeld vaak onderschat. Hypothyreoïdie kan voor veel klachten in het dagelijks leven zorgen. Wanneer er niet goed of voldoende wordt gereageerd op de reguliere behandeling door bijvoorbeeld uw huisarts, kunt u bij Natuurpraktijk Jacobs terecht voor verdere behandeling.

Psoriasis

U kunt bij ons ook terecht voor behandeling van psoriasis. Al langer dan 25 jaar blijkt psoriasis bij meer dan 90% van de patiënten te genezen te zijn door fumaraat en (aanpassingen in het) dieet. Als lid van de werkgroep psoriasis van de AVIG, kan ik u hierbij ondersteunen en adviseren.

Pijnbehandeling door triggerpointtherapie

In tegenstelling tot wat velen denken ligt de oorzaak van (chronische) pijn niet altijd op de plaats van de pijn zelf. Dit noemt men ‘afgeleide pijn’. Afgeleide pijn wordt veroorzaakt door spierknopen, elders in het lichaam. Met behulp van triggerpointtherapie, kunt u hier verandering in aanbrengen. Triggerpointtherapie is het masseren van de spierknopen die de afgeleide pijn veroorzaken. Ik kan helpen vast te stellen waar deze spierknopen liggen en hoe deze zo te masseren dat de pijn afneemt of verdwijnt.

Myofascial release

In het geval van myofascial release behandel ik de verklevingen van spieren, fascia en zenuwen. Myofascial release geeft over het algemeen directe resultaten in het vergroten van de beweeglijkheid en kracht van de structuren. Het biedt ondersteuning in het verminderen en voorkomen van blessures en in verbetering van de prestaties. Verklevingen, zelfs wanneer deze als jarenlang een probleem zijn, kunnen vaak binnen enkele behandelingen verholpen worden.