Ja, zelfs bij pinda-allergie is de behandeling effectief.

Een van de heftigste en meest dodelijke allergie is de veel voorkomende pinda-allergie. Veel patiënten dragen een injectiespuit met een levensreddend middel, adrenaline, bij zich voor het geval ze per ongeluk ermee in aanraking komen. In Australië vonden ze dat het herstellen van de darmflora met probiotica en het toedienen van tegelijk wat pinda-eiwit de reactie genas. Zij waarschuwen voor het zelf willen toepassen van deze methode, omdat er heftige reacties optraden. lees hier het artikel.

Herstel van de darmwand

In mijn praktijk is een soortgelijke behandeling al jaren in gebruik: herstel van de darmwand en darmbacteriën en het op een harmonische manier in contact brengen van het lichaam met de prikkel via het gedoseerd opbouwen van de prikkel tegelijk met een harmoniserende acupunctuur of bij kinderen acupressuurbehandeling. De genoemde heftige reacties treden dan ook bijna niet op.

Hoe het werkt

Het is logisch dat er iets aan de buitengrens van het lichaam zoals de darmwand moet mankeren om een dergelijke allergie op te wekken. Bij een goed werkende darm komt het immuunsysteem niet in aanraking met pinda-eiwit omdat dat voordat het het immuunsysteem bereikt afgebroken is in bouwstoffen die het herkent als zijnde dezelfde bouwstoffen als waarvan het lichaam gemaakt is. Met darmbacteriën die niet kunnen helpen met verteren, die niet de darm kunnen voeden ontstaan al snel zogenaamde lekke darmen ( google met leaky gut). En dan ziet ons immuunsysteem een heel complex eiwit wat het niet herkent en waarop het beter hard kan reageren. Want evolutionair is better safe than sorry vaak onze redding geweest bij onbekende gevaren. Opbouwen van darmflora, darmwand eventueel de enzymen voor de afbraak van de eiwitten zoals dpp4 enzym is al decennia de core bussiness van natuurartsen en orthomoleculaire artsen. Voeg daaraan toe de milde herstelmanier van contact met de prikkel via allergiebehandelingen en je krijgt een complete goede mix met grote kans van herstel.

Zelf last van een allergie? Deel je ervaring hieronder in het commentaarveld!